Przepis i sposób przygotowania na: Torcik naleśnikowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Torcik naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-nalesnikowy10-2.jpg)
![Krok 2 - Torcik naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-nalesnikowy11-2.jpg)
![Krok 3 - Torcik naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-nalesnikowy12-2.jpg)
![Krok 4 - Torcik naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-nalesnikowy13-2.jpg)
![Krok 5 - Torcik naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-nalesnikowy14-2.jpg)
![Krok 6 - Torcik naleśnikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-nalesnikowy9-2.jpg)
ciasto naleśnikowe | |
mąka | 3,5 szklanki |
mleko | 2 szklanki |
woda gazowana | 1,5 szklanki |
jajko | 4 sztuki |
cukier puder | 0,5 szklanki |
sól | 1 szczypta |
kisiel wiśniowy | 1 opakowanie |
olej do smażenia | 5 łyżek |
Masa do obłożenia | |
krem czekoladowy | 1 opakowanie |
ser biały | 25 dag |
cukier puder | 2 łyżki |
Masa płynna kakaowa | |
margaryna | 10 dag |
cukier | 4 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
Polewa: | |
czekolada mleczna | 1 tabliczka |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
serek homogenizowany | 1 (waniliowy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: