Przepis i sposób przygotowania na: torcik "półtort" mandarynkowy...
Kroki postępowania
upieczony dobrze wystudzić
![Krok 1 - torcik "półtort" mandarynkowy... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-poltort-mandarynkowy3-2.jpg)
z zimnym mlekiem dobrze ubić proszek na krem
miękkie masło utrzeć i porcjami dodawać do kremu miksując
![Krok 2 - torcik "półtort" mandarynkowy... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-poltort-mandarynkowy1-2.jpg)
każdą część biszkoptu nasączyć gorzką herbatą z wódką - ilość wódki wg uznania
smarować kremem, nakładać mandarynki - cząstki tnę nożyczkami
cały torcik posmarować kremem, położyć całe cząstki mandarynek i szprycą zrobić ozdobę z kremu i posypać posypką
odstawić na kilka godzin do lodówki
![Krok 3 - torcik "półtort" mandarynkowy... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-poltort-mandarynkowy2-2.jpg)
![Krok 4 - torcik "półtort" mandarynkowy... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-poltort-mandarynkowy0-2.jpg)