Przepis i sposób przygotowania na: Torcik wiśniowy.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Torcik wiśniowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-wisniowy.1-2.jpg)
![Krok 2 - Torcik wiśniowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-wisniowy.2-2.jpg)
![Krok 3 - Torcik wiśniowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-wisniowy.3-2.jpg)
![Krok 4 - Torcik wiśniowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-wisniowy.4-2.jpg)
![Krok 5 - Torcik wiśniowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-wisniowy.5-2.jpg)
jajko | 3 sztuki |
cukier | 3 łyżki |
mąka tortowa | 3 łyżki |
sól | szczypta |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
barwnik spożywczy do ciast | odrobina |
serek mascarpone | 25 dag |
śmietana kremowa 30% | 1 szklanka |
cukier puder | do smaku |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 i pół łyżki |
gorąca woda | 50 ml |
wiśnie bez pestek | 1 szklanka |
galaretka wiśniowa | 1 sztuka |
wiśnie bez pestek | 2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: