Przepis i sposób przygotowania na: Torcik- wybuchowy szampan
Kroki postępowania
Delikatnie mieszamy całość. Gotowe ciasto wykładamy na przygotowaną tortownicę. Pieczemy około 15-20 minut w 180°C.
Upieczony biszkopt studzimy.
![Krok 1 - Torcik- wybuchowy szampan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-wybuchowy-szampan1-2.jpg)
Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy ser oraz cukier puder do smaku. Na koniec wlewamy żelatynę. Całość dokładnie miksujemy. Do gotowej masy wsypujemy czekoladę. Masę mieszamy łyżką i wykładamy na przestudzony biszkopt. Torcik odstawiamy do zastygnięcia (do lodówki). Między czasie przygotowujemy warstwę brzoskwiniową.
![Krok 2 - Torcik- wybuchowy szampan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-wybuchowy-szampan2-2.jpg)
Tak przygotowane brzoskwinie stawiamy na ogniu. Do ciepłych dodajemy galaretkę i żelatynę. Całość mieszamy do momentu rozpuszczenia dodanych składników. Brzoskwinie zdejmujemy z ognia i studzimy. Zimną masę wykładamy na zastygniętą śmietankę.
![Krok 3 - Torcik- wybuchowy szampan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-wybuchowy-szampan3-2.jpg)
![Krok 4 - Torcik- wybuchowy szampan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-wybuchowy-szampan4-2.jpg)
Gotowy, zimny szampan, bez piany wylewamy na wierzch torcika. Ponowie wstawiamy go do zastygnięcia.
![Krok 5 - Torcik- wybuchowy szampan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-wybuchowy-szampan5-2.jpg)