Przepis i sposób przygotowania na: torcik z ciastek z musem porzeczkowym
Na krem układam kolejny mniejszy wafel od poprzedniego,który wcześniej obcięłam, na nim znowu układam ciasteczka i rozsmarowuje krem i znowu kolejna warstwa mniejszego wafla od poprzedniego i mniejszej porcji ciasteczek. Torcik ma mieć kształt piramidy.
Całość smaruje kremem i dekoruje owocami. Ozdabiam listkami mięty oraz małymi cukrowymi motylkami.
Krem śmietankowy z musem porzeczkowym;
Porzeczki czerwone obieram, oczyszczam następnie miksuje blenderem razem z cukrem. Dodaje serek waniliowy, mieszam. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody i łącze z musem.
Mocno schłodzoną kremówkę 30 % ubijam na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodaje śmietan fix.
Ubitą śmietanę delikatnie łącze z musem porzeczkowym.