Przepis i sposób przygotowania na: Tort Angry Birds
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort Angry Birds foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-angry-birds1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort Angry Birds foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-angry-birds2-2.jpg)
Obie śnieżki ubij osobno w takiej ilości mleka jaka jest podana na opakowaniu śnieżki w proszku.
Następnie dodaj 1 ostudzoną galaretkę do jednej śnieżki i delikatnie wymieszaj.
![Krok 3 - Tort Angry Birds foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-angry-birds3-2.jpg)
Następnie dodaj kolejną ostudzoną galaretkę do jednej ubitej śnieżki i delikatnie wymieszaj. Delikatnie wylej piankę galaretkowa na poprzednią schłodzoną piankę, ale postaraj się brzegi pianki podciągać na środek formy , tworząc wzgórze. Wstaw na 10 minut do lodówki do stężenia. i tak postępujemy z kolejną śnieżką.
![Krok 4 - Tort Angry Birds foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-angry-birds4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort Angry Birds foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-angry-birds5-2.jpg)
![Krok 6 - Tort Angry Birds foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-angry-birds6-2.jpg)
![Krok 7 - Tort Angry Birds foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-angry-birds7-2.jpg)
Rozwałkowaną masą cukrową obłóż tort, ścinając nadmiar masy. Wykonaj dowolna dekoracje barwiąc masę cukrową na tort . Udekoruj według przedstawionych zdjęć lub wg. swojego pomysłu.
![Krok 8 - Tort Angry Birds foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-angry-birds8-2.jpg)
![Krok 9 - Tort Angry Birds foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-angry-birds9-2.jpg)
Napis wytnij ostrym nożykiem na masie cukrowej lub za pomocą specjalnych stempelków.
![Krok 10 - Tort Angry Birds foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-angry-birds10-2.jpg)