Przepis i sposób przygotowania na: Tort Ciuchcia Tomek
Kroki postępowania
Posmarowany biszkopt wstaw przynajmniej na godzinę do lodówki przed nałożeniem masy cukrowej.
Pamiętaj aby kremem dokładnie wygładzić boki i wierzch tortu.
jajko | 3 sztuki |
cukier | pół szklanki |
mąka pszenna | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
mleko 3,2% | 1 litr |
budyń czekoladowy | 2 sztuki |
mąka pszenna | 6 łyżek |
cukier | 0,5 szklanki |
kakao | 4 łyżki |
czekolada gorzka | 100 gram |
masło lub margaryna | 500 gram |
wiśnie bez pestek | 250 gram |
masa cukrwowa | 1500 gram białej masy |
barwnik spożywczy do ciast | 5-6 potrzebnych kolorów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: