Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy z masą cappuccino z owocami
Kroki postępowania
Jajka wymieszać z 4 łyżkami gorącej wody, cukrem, 1 torebką cukru waniliowego i ubić na puch.
![Krok 1 - Tort czekoladowy z masą cappuccino z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy-z-masa-cappuccino-z-owocami1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort czekoladowy z masą cappuccino z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy-z-masa-cappuccino-z-owocami2-2.jpg)
Przygotowanie masy kremowej:
Przygotować masę kremową: Owoce opłukać i wysuszyć. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wrzącej wody i dobrze rozpuścić. Kawę zalać 6 łyżkami wrzącej wody, a śmietankę ubić z cukrami waniliowymi, po czym wymieszać z kawą, następnie z żelatyną. Wymieszać masę dokładnie, wrzucić połowę owoców i posmarować 1 blat tortu ¾ tej tężejącej masy.
![Krok 3 - Tort czekoladowy z masą cappuccino z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy-z-masa-cappuccino-z-owocami3-2.jpg)