Przepis i sposób przygotowania na: Tort Dama z wisienką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort Dama z wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-dama-z-wisienka1-2.jpg)
Dół ciasta czekoladowego obficie nasącz wodą smakowa lub sokiem z wiśni. Wyłóż konfiturę wiśniową i rozsmaruj.
![Krok 2 - Tort Dama z wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-dama-z-wisienka2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort Dama z wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-dama-z-wisienka3-2.jpg)
Na kremówkę kładziemy drugi blat czekoladowy i dociskamy ,aby ciasto było z każdej strony równe. Wygładzamy boki z nadmiaru bitej śmietany lub najlepiej robić tort w obręczy tortownicy..
![Krok 4 - Tort Dama z wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-dama-z-wisienka4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort Dama z wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-dama-z-wisienka5-2.jpg)
![Krok 6 - Tort Dama z wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-dama-z-wisienka6-2.jpg)
Polewa kakaowa:
Górny blat pokrywamy ciepłą gęstą polewą czekoladową. Sposób przygotowania polewy: Rozpuść dokładnie margarynę z cukrem. Następnie dodaj kakao i mieszaj przez chwilę do uzyskania gładkiej konsystencji na wolnym ogniu. Następnie dodaj mleko i energicznie mieszaj. chwilkę jeszcze pogotuj. jeśli polewa jest rzadka dodaj jeszcze kakao.
polewę polewamy na brzegach tak aby zwisały nam sople.
![Krok 7 - Tort Dama z wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-dama-z-wisienka7-2.jpg)
![Krok 8 - Tort Dama z wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-dama-z-wisienka8-2.jpg)