Przepis i sposób przygotowania na: Tort kawowo - pomarańczowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort kawowo - pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-kawowo-pomaranczowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort kawowo - pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-kawowo-pomaranczowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort kawowo - pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-kawowo-pomaranczowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort kawowo - pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-kawowo-pomaranczowy4-2.jpg)
mąka tortowa | 5 łyżek |
jajko | 4 sztuki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 2 łyżki |
sól | szczypta |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżki |
gorąca woda | 50 ml |
marmolada | 180 g |
jajko | 2 sztuki |
cukier | 1/2 szklanki |
śmietana kremówka | 250 g |
sok z pomarańczy | 1 sztuka |
skórka pomarańczowa | 1 sztuka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżka |
gorąca woda | 50 ml |
mleko | 5 łyżek |
masło | 2 łyżki |
cukier puder | 2 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
pomarancza - plastry | |
perełki cukrowe | |
skórka pomarańczowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: