Przepis i sposób przygotowania na: tort kawowy
Masło utrzeć z cukrem na pianę, dodawać stopniowo żółtka, wlewać po trochu kawę (najlepiej ciepłą). Przełożyć masą oba krążki, posmarować tort z boków i z wierzchu, postawić w zimnym miejscu.
żółtko jajek | 9 szt |
cukier | 190 g |
cytryna | 1 |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
mąka ziemniaczana | 13 łyżeczek |
białko | 9 szt |
masa | |
masło | 250 g |
cukier | 250 g |
żółtko jajek | 6 szt |
kawa mocna | kieliszek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: