Przepis i sposób przygotowania na: Tort lodowy
Kroki postępowania
A teraz przygotowanie :)
Masło pokroić na kawałki i odstawić aby zmiękło.
![Krok 1 - Tort lodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-lodowy7-2.jpg)
![Krok 2 - Tort lodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-lodowy8-2.jpg)
![Krok 3 - Tort lodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-lodowy9-2.jpg)
![Krok 4 - Tort lodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-lodowy10-2.jpg)
W między czasie wyjąć z zamrażarki lody śmietankowe aby nieco zmiękły
![Krok 5 - Tort lodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-lodowy11-2.jpg)
![Krok 6 - Tort lodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-lodowy12-2.jpg)
Wstawiamy do zamrażarki
![Krok 7 - Tort lodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-lodowy13-2.jpg)
![Krok 8 - Tort lodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-lodowy14-2.jpg)
Smacznego
![Krok 9 - Tort lodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-lodowy15-2.jpg)
masło | 90 gram |
cukier | 2 łyżki |
cukier | 60 gram |
herbatniki | 120 gram |
śmietana kremówka | 100 gram |
kakao | 10 gram |
czekolada mleczna | 100 gram |
lody śmietankowe | 0,5 litra |
lody bakaliowe | 0,5 litra |
cukier waniliowy | |
mleko | 300 ml |
bita śmietana |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: