Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowo-jabłkowy z musem jogurtowo-czekoladowym (urodzinowy)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort makowo-jabłkowy z musem jogurtowo-czekoladowym (urodzinowy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowojablkowy-z-musem-jogurtowoczekoladowym-urodzinowy5-2.jpg)
![Krok 2 - Tort makowo-jabłkowy z musem jogurtowo-czekoladowym (urodzinowy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowojablkowy-z-musem-jogurtowoczekoladowym-urodzinowy7-2.jpg)
![Krok 3 - Tort makowo-jabłkowy z musem jogurtowo-czekoladowym (urodzinowy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowojablkowy-z-musem-jogurtowoczekoladowym-urodzinowy8-2.jpg)
![Krok 4 - Tort makowo-jabłkowy z musem jogurtowo-czekoladowym (urodzinowy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowojablkowy-z-musem-jogurtowoczekoladowym-urodzinowy6-2.jpg)
![Krok 5 - Tort makowo-jabłkowy z musem jogurtowo-czekoladowym (urodzinowy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowojablkowy-z-musem-jogurtowoczekoladowym-urodzinowy2-2.jpg)
![Krok 6 - Tort makowo-jabłkowy z musem jogurtowo-czekoladowym (urodzinowy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowojablkowy-z-musem-jogurtowoczekoladowym-urodzinowy3-2.jpg)
![Krok 7 - Tort makowo-jabłkowy z musem jogurtowo-czekoladowym (urodzinowy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowojablkowy-z-musem-jogurtowoczekoladowym-urodzinowy4-2.jpg)
![Krok 8 - Tort makowo-jabłkowy z musem jogurtowo-czekoladowym (urodzinowy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowojablkowy-z-musem-jogurtowoczekoladowym-urodzinowy1-2.jpg)
![Krok 9 - Tort makowo-jabłkowy z musem jogurtowo-czekoladowym (urodzinowy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowojablkowy-z-musem-jogurtowoczekoladowym-urodzinowy0-2.jpg)
mak | 30 dkg |
cukier | 40 dkg |
jajko | 9 sztuk |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kasza manna | 9 łyżek |
jabłka | 3 sztuki |
margaryna | 250 g |
biała czekolada | 125 g |
jajko | 2 sztuki |
cukier | 2 łyżki |
jogurt grecki | 500 g |
śmietana 30% | 400 ml |
aromat waniliowy | 1 łyżeczka |
gorzka czekolada płatki | do ozdoby |
migdały płatki | do ozdoby |
mąka pszenna | 1 łyżka |
margaryna | 1/2 łyżki |
woda | 1 łyżka |
cukier puder | ile wchłonie |
aromat migdałowy | do aromatu |
Żelatyna wieprzowa Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: