Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy z białą czekoladą
Kroki postępowania
Poncz: W przegotowanej wodzie rozpuścić puder dolać rum i dodać sok z cytryny.
Ciasto: | |
jajko | 7 sztuk |
cukier drobny | 15 dag |
migdały zmielone | 3 łyżki |
mąka pszenna | 15 dag |
mąka ziemniaczna | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mak suchy | 15 dag |
masa | |
serek mascarpone | 250 g |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 500 ml |
smietan-fiks | 2 sztuki |
czekolada biała | 200 g |
cukier puder | 1/2 szklanki |
poncz | |
woda letnia | 1 szklanka |
cukier puder | 2 łyzki |
rum | 3 łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
DODATKOWO: | |
dżem z czarnej porzeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: