Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy z orzechową masą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort makowy z orzechową masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowy-z-orzechowa-masa1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort makowy z orzechową masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowy-z-orzechowa-masa2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort makowy z orzechową masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowy-z-orzechowa-masa3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort makowy z orzechową masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-makowy-z-orzechowa-masa0-2.jpg)
jajko | 5 szt |
cukier | 25 dag |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
mak | 12 dag |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
mąka tortowa | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
aromat migdałowy | 1/2 łyżeczki |
MASA ORZECHOWA: | |
masło | 20 dag |
czekolada gorzka | 10 dag |
spirytus | 2 łyżki |
sok z cytryny | do smaku |
cukier puder | 1 łyżka |
orzechy włoskie | 5-6 szt |
poncz | |
likier migdałowy | 1 łyżka |
woda | 1/3 (przegotowana) |
krem czekoladowy | 1/2 szkl |
polewa czekoladowa | gotowa szt |
orzechy arachidowe | 10 mielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: