Przepis i sposób przygotowania na: Tort myszka miki
Kroki postępowania
Biszkopt przecinamy na 3 części, dolną część smarujemy konfiturą, układamy maliny, a w środku borówki.
![Krok 1 - Tort myszka miki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-myszka-miki17-2.jpg)
W jednym blacie wycinamy na środku dość duże koło. Okrąg nakładamy na warstwę posmarowanych malin.
![Krok 2 - Tort myszka miki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-myszka-miki18-2.jpg)
![Krok 3 - Tort myszka miki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-myszka-miki20-2.jpg)
![Krok 4 - Tort myszka miki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-myszka-miki19-2.jpg)
![Krok 5 - Tort myszka miki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-myszka-miki21-2.jpg)
W garnku zagotowujemy wodę, wkładamy na nią metalowa miskę i wkładamy około 100 g pianek dodając gorącą wodę, całość roztapiamy dodając po kilka pianek. Na koniec dodajemy barwnik spożywczy i dokładnie mieszamy. ( ¾ masy zabarwiłam na czerwone pozostałość zostawiłam białą, 1/3 białej dodałam czarny barwnik na uszka) Masę piankową ściągamy z kąpieli wodnej i dodajemy cukier puder, porcjami stale mieszając. Kiedy masa nie będzie przyjmować już cukru pudru by dało się mieszać wyciągamy na blat lub stolnice i wyrabiamy dodając malutkimi partiami cukier – wyrabiamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji masy (konsystencja ciasta pierogowego).
![Krok 6 - Tort myszka miki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-myszka-miki22-2.jpg)
![Krok 7 - Tort myszka miki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-myszka-miki23-2.jpg)