Przepis i sposób przygotowania na: Tort ptysiowy z malinami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort ptysiowy z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-ptysiowy-z-malinami5-2.jpg)
Gotową „kluskę” odstaw do ostygnięcia.
![Krok 2 - Tort ptysiowy z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-ptysiowy-z-malinami6-2.jpg)
![Krok 3 - Tort ptysiowy z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-ptysiowy-z-malinami1-2.jpg)
![Krok 4 - Tort ptysiowy z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-ptysiowy-z-malinami4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort ptysiowy z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-ptysiowy-z-malinami3-2.jpg)
![Krok 6 - Tort ptysiowy z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-ptysiowy-z-malinami2-2.jpg)
![Krok 7 - Tort ptysiowy z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-ptysiowy-z-malinami0-2.jpg)
masło | 75 gram |
woda | 375 mililitr |
mąka pszenna | 180 gram |
jajko | 6 sztuka |
sól | 1 szczypta |
cukier | 1 łyżeczka |
śmietana kremowa 30% | 1 litr |
cukier waniliowy | 3 łyżka |
maliny świeże | 500 gram |
cukier puder | 1 łyżka |
cukier kryształ | 3 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: