Przepis i sposób przygotowania na: Tort smerfuś na szybko
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno , dodać cukier oraz żółtka , następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać . Wlać do tortownicy i piec okoł25-30 minut w temperaturze 160-180 stopni.
![Krok 1 - Tort smerfuś na szybko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smerfus-na-szybko1-2.jpg)
Wykonanie kremu śmietankowego;
Śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy letnią żelatynę i dokładnie wymieszać.
![Krok 2 - Tort smerfuś na szybko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smerfus-na-szybko2-2.jpg)
Wykonanie niebieskiego kremu:
Mąkę pszenną ,ziemniaczaną oraz żółtka roztrzepać w 1/2 l zimnego mleka. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem. Dodać przygotowany roztwór i ugotować budyń. Masło utrzeć , dodać przestudzony budyń i dodać 2 łyżki barwnika i całość wymieszać.
![Krok 3 - Tort smerfuś na szybko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smerfus-na-szybko3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort smerfuś na szybko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smerfus-na-szybko4-2.jpg)