Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietankowy z kokosem i borówkami
Kroki postępowania
Zimny biszkopt kroimy na 3 blaty.
![Krok 1 - Tort śmietankowy z kokosem i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smietankowy-z-kokosem-i-borowkami1-2.jpg)
Pierwszy blat smarujemy dżemem.
![Krok 2 - Tort śmietankowy z kokosem i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smietankowy-z-kokosem-i-borowkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort śmietankowy z kokosem i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smietankowy-z-kokosem-i-borowkami3-2.jpg)
400 ml śmietany ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fix do śmietany, polowe śmietany wykładamy na blat, nakładamy borówki i przykrywamy pozostałą śmietaną,
![Krok 4 - Tort śmietankowy z kokosem i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smietankowy-z-kokosem-i-borowkami4-2.jpg)
około 500 ml schłodzonej śmietany ubijamy na sztywno z około 3 łyżkami cukru pudru, dodajemy fix do śmietany. Odkładamy około 1/3 śmietany i dodajemy niebieski barwnik.
Białą śmietaną okładamy cały tort, boki oprószamy obficie wiórkami kokosu
![Krok 5 - Tort śmietankowy z kokosem i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smietankowy-z-kokosem-i-borowkami5-2.jpg)
Przed podaniem nałożyłam opłatek oraz udekorowałam cukrowymi elementami.
![Krok 6 - Tort śmietankowy z kokosem i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-smietankowy-z-kokosem-i-borowkami6-2.jpg)