Przepis i sposób przygotowania na: Tort szwarcwaldzki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki31-2.jpg)
![Krok 2 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki32-2.jpg)
![Krok 3 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki33-2.jpg)
W osobnym naczyniu ubijamy białka z solą, na sztywną pianę.
![Krok 4 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki34-2.jpg)
![Krok 5 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki35-2.jpg)
Pieczemy do suchego patyczka (u mnie około 40 minut) w 180 stopniach.
Zostawiamy do wystudzenia.
![Krok 6 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki36-2.jpg)
Każdy z nich nasączamy mieszanką nalewki i kompotu.
![Krok 7 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki37-2.jpg)
![Krok 8 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki38-2.jpg)
![Krok 9 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki39-2.jpg)
![Krok 10 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki40-2.jpg)
1/4 ubitej śmietany wykładamy na pierwszy blat.
Nakrywamy drugim blatem. Czynności z punktu 10 i 11 powtarzamy.
![Krok 11 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki41-2.jpg)
![Krok 12 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki42-2.jpg)
![Krok 13 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki43-2.jpg)
Dół tortu dekorujemy śmietaną. Na dole dodajemy pestki granata.
![Krok 14 - Tort szwarcwaldzki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-szwarcwaldzki44-2.jpg)