Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowo-śmietankowy - urodzinowy dla babci
Kroki postępowania
Teraz dobrze jest ugotować budyń i pozostawić go do wystudzenia.
![Krok 1 - Tort truskawkowo-śmietankowy - urodzinowy dla babci foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-truskawkowosmietankowy-urodzinowy-dla-babci3-2.jpg)
![Krok 2 - Tort truskawkowo-śmietankowy - urodzinowy dla babci foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-truskawkowosmietankowy-urodzinowy-dla-babci4-2.jpg)
![Krok 3 - Tort truskawkowo-śmietankowy - urodzinowy dla babci foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-truskawkowosmietankowy-urodzinowy-dla-babci1-2.jpg)
Wierzch i boki smarujemy kremem budyniowym.
Krem budyniowy: utrzeć masło z wystudzonym budyniem na gładką masę.
Nie można używać pod lukier plastyczny kremu na bazie śmietany, bo taki krem go rozpuści.
![Krok 4 - Tort truskawkowo-śmietankowy - urodzinowy dla babci foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-truskawkowosmietankowy-urodzinowy-dla-babci2-2.jpg)
Lukier do zdobienia: ubijamy na sztywno białko z cukrem pudrem.
Ja wykorzystałam lukier do zdobienia, aby przykleić wszystkie ozdoby i wykończenia, bo nie miałam kleju spożywczego. Z lukru do zdobienia, za pomocą szprycy wykonałam listki i wzorki.
I tak prezentuje się mój debiut z lukru plastycznego ;) Tort wykonałam jako niespodziankę urodzinową dla babci.
![Krok 5 - Tort truskawkowo-śmietankowy - urodzinowy dla babci foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-truskawkowosmietankowy-urodzinowy-dla-babci0-2.jpg)