Przepis i sposób przygotowania na: Tort urodzinowy
Kroki postępowania
Wykonanie :
Białka ubijamy na sztywno , dodajemy stopniowo żółtka następnie po trochu dodajemy cukier. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łopatka od robota. Masę wylewamy na posmarowaną formę i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Następnie przestudzone biszkopty dzielimy na 2 części .
![Krok 1 - Tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-urodzinowy42-2.jpg)
Żelatynę rozpuszczamy małej ilości wody . Śmietanę ubijamy na sztywno stopniowo dodajemy cukier do smaku i dalej ubijamy pod koniec dodajemy przestudzoną żelatynę .
![Krok 2 - Tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-urodzinowy43-2.jpg)
![Krok 3 - Tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-urodzinowy44-2.jpg)
Z mleka cukru oraz żółtek , mąki i budyniu gotujemy budyń . Masło ucieramy stopniowo dodając przestudzony budyń i rozpuszczoną czekoladę . Następnie na masie układamy kawałki czekolady.
![Krok 4 - Tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-urodzinowy45-2.jpg)
![Krok 5 - Tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-urodzinowy46-2.jpg)
![Krok 6 - Tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-urodzinowy47-2.jpg)
![Krok 7 - Tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-urodzinowy48-2.jpg)
![Krok 8 - Tort urodzinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-urodzinowy49-2.jpg)