Jajka ubić z cukrem na puszysto, dodać pozostałe składniki i lekko wymieszać . Przygotować okrągłą formę o wym. 26 cm średnicy, na środek położyć kominek,wysmarować tłuszczem , wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 20 min. Sernik w proszku wsypać do głębokiego naczynia, wlać mleko i miksować. Białka ubić na parze, wystudzić. Margarynę miksować i po jednej łyżce dodawać ubite białka. Wystudzone biszkopty przekroić na pół. Każdą połówkę przekroić wzdłuż, nasączyć wodą z cytryną. Na połówkę biszkoptu położyć pokrojone w kostkę brzoskwinie i masę serową, przykryć drugą połówką. Takich części ma być trzy , jedna zostaje. Można zrobić z czterech, będzie dłuższy wąż. Każdą część układać odwrotnie do siebie, po prostu tworzyć wiraż. Na końcu należy ściąć brzegi aby powstał ogon a na początku uformować głowę. Oczy zrobiłam z kolorowych pastylek a język z żelka. Całość wysmarowałam białą masą. Wierzch ozdobiłam masą do której dodałam barwnik brązowy i czarny. W połączeniu wyszła siwa. Masę wyciskałam ze szprycy.