Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa6-2.jpg)
![Krok 7 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa7-2.jpg)
![Krok 8 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa8-2.jpg)
![Krok 9 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa9-2.jpg)
![Krok 10 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa10-2.jpg)
![Krok 11 - Tort z kremem mascarpone i masą marcepanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-kremem-mascarpone-i-masa-marcepanowa11-2.jpg)
cukier | 1/2 szklanki |
mąka tortowa | 1/2 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżki |
kakao | 3 łyżki |
olej | 3 łyżki |
jaja | 6 sztuk |
rum | 1 kieliszek |
woda | 3 łyżki (zimna, przegotowana) |
serek mascarpone | 600 g |
śmietana 30% | 300 g |
cukier puder | 4-5 łyżek |
wanilia | 1 laska |
konfitura z czarnej porzeczki | 200 g |
masa cukrowa | ok 800 g (marcepanowa) |
Do ozdoby: | perełki cukrowe, serduszka |
wiórki kokosowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: