Przepis i sposób przygotowania na: Tort z masą budyniową i wiśniami
Kroki postępowania
żółtka utrzeć z margaryną i cukrem. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie ubić pianę z białek i połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać.
![Krok 1 - Tort z masą budyniową i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-budyniowa-i-wisniami2-2.jpg)
![Krok 2 - Tort z masą budyniową i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-budyniowa-i-wisniami3-2.jpg)
![Krok 3 - Tort z masą budyniową i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-budyniowa-i-wisniami4-2.jpg)
2 szklanki mleka zagotować z cukrem, a pozostałe mleko wymieszać z mąkami. Następnie wlać do gotującego się mleka i wymieszać. Budyń ostudzić.
![Krok 4 - Tort z masą budyniową i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-budyniowa-i-wisniami5-2.jpg)
![Krok 5 - Tort z masą budyniową i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-budyniowa-i-wisniami8-2.jpg)
wiśnie odcedzić z kompotu, a sok zagotować z cukrem i rozpuścić w nim galaretki. Ostudzić.
![Krok 6 - Tort z masą budyniową i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-budyniowa-i-wisniami9-2.jpg)
masę budyniową podzielić na 3 części i na jedno ciasto wyłożyć pierwszą część masy. Przykryć drugim ciastem. Następnie gęsto wyłożyć drylowane wiśnie, zalać tężejącą galaretką i położyć trzecią część ciasta. Dobrze by było obłożyć tort zastawką, aby galaretka nie popłynęła. Drugą część masy budyniowej wyłożyć i przykryć ciastem.
![Krok 7 - Tort z masą budyniową i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-budyniowa-i-wisniami1-2.jpg)
![Krok 8 - Tort z masą budyniową i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-budyniowa-i-wisniami6-2.jpg)
![Krok 9 - Tort z masą budyniową i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-budyniowa-i-wisniami7-2.jpg)
![Krok 10 - Tort z masą budyniową i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-budyniowa-i-wisniami0-2.jpg)