Przepis i sposób przygotowania na: Tort z masą chałwową
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort z masą chałwową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-chalwowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort z masą chałwową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-chalwowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort z masą chałwową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-chalwowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort z masą chałwową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-chalwowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort z masą chałwową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-chalwowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Tort z masą chałwową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-chalwowa6-2.jpg)
Dekoracja: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozsmarować na szybce i zostawić do stwardnienia. Na chwilę przed ostatecznym stwardnieniem nożem zrobić grube wiórki czekoladowe. Kremówkę ubić na sztywno z zagęstnikiem i cukrem pudrem. Śmietankę rozsmarować na wierzchu i bokach tortu, z wierzchu zrobić dekoracyjne rozetki. Na środku ułożyć wiórki czekolady. Wokół tortu ułożyć biszkopty i zawiązać wstążkę. Odłożyć na około godzinę do lodówki. Smacznego!
![Krok 7 - Tort z masą chałwową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-masa-chalwowa7-2.jpg)