Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla burrito
Burrito tortilla to duże, miękkie placki z mąki pszennej, które są po brzegi wypełnione różnymi składnikami. Mięso mielone, fasola czerwona, dowolne warzywa, ser i całość otulona sosem. W oryginalnej meksykańskiej wersji to sos tabasco, sos z chili lub jalapeno.
To danie daje dużą dowolność w komponowaniu smaków. Śmiało możecie tutaj eksperymentować i wykorzystać akurat dostępne w lodówce składniki.
Kroki postępowania
Cebulę zeszklić na oleju.
![Krok 1 - Tortilla burrito foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortilla-burrito2-2.jpg)
![Krok 2 - Tortilla burrito foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortilla-burrito3-2.jpg)
![Krok 3 - Tortilla burrito foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortilla-burrito4-2.jpg)
![Krok 4 - Tortilla burrito foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortilla-burrito5-2.jpg)
![Krok 5 - Tortilla burrito foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortilla-burrito1-2.jpg)