Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tosty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo 10 kromka
mleko 150 ml
jajko 3 sztuka
masło klarowane
brzoskwinie 2 sztuka
banan 2 sztuka
winogrona
sól
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty

Jajka rozkłócamy widelcem. Dodajemy mleko i szczyptę soli, dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki masła klarowanego.

Kromki chleba moczymy dokładnie w jajku zmieszanym z mlekiem i smażymy z obu stron na rumiano.

Gorące tosty ściągamy na talerz i oprószamy cukrem pudrem.

Podajemy z pokrojonymi w plasterki bananami i brzoskwiniami oraz winogronem.

Tosty najlepsze są od razu po przygotowaniu, dlatego jednorazowo smażcie tylko tyle, ile jesteście w stanie zjeść na jeden posiłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 17.10.2014 10:28
super pomysł
Ola1984 17.10.2014 09:31
Pyszna propozycja na śniadanie.
bietka 17.10.2014 09:23
wyglądaja pysznie :)
Margo1 17.10.2014 07:32
smaczny deserek
Konczi 16.10.2014 17:23
smaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak