Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne ciasto drożdżowe z rodzynkami i kruszonką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tradycyjne ciasto drożdżowe z rodzynkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-ciasto-drozdzowe-z-rodzynkami-i-kruszonka4-2.jpg)
![Krok 2 - Tradycyjne ciasto drożdżowe z rodzynkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-ciasto-drozdzowe-z-rodzynkami-i-kruszonka5-2.jpg)
Mąkę mieszam z ubitą masą jajeczną i drożdżami na gładkie ciasto. Dodaję rodzynki, roztopione, ostudzone masło i wyrabiam całość przez około 5-7 minut. Zostawiam do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
![Krok 3 - Tradycyjne ciasto drożdżowe z rodzynkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-ciasto-drozdzowe-z-rodzynkami-i-kruszonka3-2.jpg)
Ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Posypuję kruszonką zrobioną z mąki, cukru i masła. Piekę około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 st.C.
![Krok 4 - Tradycyjne ciasto drożdżowe z rodzynkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-ciasto-drozdzowe-z-rodzynkami-i-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 5 - Tradycyjne ciasto drożdżowe z rodzynkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-ciasto-drozdzowe-z-rodzynkami-i-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 6 - Tradycyjne ciasto drożdżowe z rodzynkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-ciasto-drozdzowe-z-rodzynkami-i-kruszonka0-2.jpg)