Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne oponki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tradycyjne oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-oponki1-2.jpg)
![Krok 2 - Tradycyjne oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-oponki2-2.jpg)
![Krok 3 - Tradycyjne oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-oponki3-2.jpg)
![Krok 4 - Tradycyjne oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-oponki4-2.jpg)
![Krok 5 - Tradycyjne oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-oponki5-2.jpg)
![Krok 6 - Tradycyjne oponki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjne-oponki6-2.jpg)
biały ser | 50 dag |
mąka pszenna | 50 dag |
cukier | 1/2 szklanki |
żółtko jajek | 4 sztuki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
spirytus | 1 łyżka |
śmietana 18-procentowa | 1 szklanka |
olej | 1 l |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: