Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Truskawki w piance

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 350 g
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
mleko 1/2 szklanki
kremówka 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w piance

Truskawki zmiksuj, a śmietanę ubij. Dodaj cukier i do połowy porcji zmiksuj truskawki. Żelatyne namocz i rozpuść w gorącym mleku. Ostudź i dodaj do pianek. Na dno pucharów wylej biała piankę na nią truskawkową. Włóż do lodówki do stęzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 13.03.2011 18:32
truskawki są super a pianka też niczego sobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak