Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy sernik na zimno z bitą śmietaną Zewy
Kroki postępowania
Listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie a potem zagotować i wystudzić.
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć dookoła biszkoptami tworząc okrąg.
![Krok 1 - Truskawkowy sernik na zimno z bitą śmietaną Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-sernik-na-zimno-z-bita-smietana-zewy1-2.jpg)
Dodać truskawki i wystudzoną żelatynę i zmiksować wszystko.
Posłodzić do smaku i odstawić naczynie do lodówki.
![Krok 2 - Truskawkowy sernik na zimno z bitą śmietaną Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-sernik-na-zimno-z-bita-smietana-zewy2-2.jpg)
Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia.
Gdy masa się ścina galaretkę dokładnie wymieszać w gorącej i przegotowanej wodzie i wystudzić a potem niech lekko się zetnie ale będzie jeszcze płynna.
![Krok 3 - Truskawkowy sernik na zimno z bitą śmietaną Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-sernik-na-zimno-z-bita-smietana-zewy3-2.jpg)
Formę wyjąć z lodówki, ułożyć pokrojone truskawki
![Krok 4 - Truskawkowy sernik na zimno z bitą śmietaną Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-sernik-na-zimno-z-bita-smietana-zewy4-2.jpg)
Znowu wstawić formę do lodówki do ścięcia galaretki.
![Krok 5 - Truskawkowy sernik na zimno z bitą śmietaną Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-sernik-na-zimno-z-bita-smietana-zewy5-2.jpg)
Można jeszcze wstawić do lodówki aby wszystko ładnie się ścięło.
Przed podaniem posypać z wierzchu odrobiną czerwonej posypki.
![Krok 6 - Truskawkowy sernik na zimno z bitą śmietaną Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-sernik-na-zimno-z-bita-smietana-zewy6-2.jpg)