Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki z musem z łososia, porem, żurawiną i kolendrą
Kroki postępowania
Filet z łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą i pieprzem i gotujemy na parze około 10-13 minut. Studzimy.
Dno silikonowych foremek na muffinki wypełniamy pokrojoną żurawiną suszoną.
![Krok 1 - Tymbaliki z musem z łososia, porem, żurawiną i kolendrą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tymbaliki-z-musem-z-lososia-porem-zurawina-i-kolendra1-2.jpg)
![Krok 2 - Tymbaliki z musem z łososia, porem, żurawiną i kolendrą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tymbaliki-z-musem-z-lososia-porem-zurawina-i-kolendra2-2.jpg)
Śmietanę ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, mieszamy z łososiem i wykładamy całość jako kolejną warstwę w foremkach. Odstawiamy do skrzepnięcia.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, przelewamy na sicie zimną wodą i wykładamy jako ostatnią warstwę "babeczek". Zalewamy bulionem z rozpuszczoną łyżeczką żelatyny i całość odstawiamy do lodówki, aby dobrze się związała.
Podajemy z kawałkami cytryny.
![Krok 3 - Tymbaliki z musem z łososia, porem, żurawiną i kolendrą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tymbaliki-z-musem-z-lososia-porem-zurawina-i-kolendra3-2.jpg)