Przepis i sposób przygotowania na: Ucierana konfitura z płatków róży
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ucierana konfitura z płatków róży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierana-konfitura-z-platkow-rozy1-2.jpg)
Do przygotowania tej konfitury potrzebna jest mało teraz używana makutra. Wkładać po garści płatków, wsypywać partiami cukier i ucierać
![Krok 2 - Ucierana konfitura z płatków róży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierana-konfitura-z-platkow-rozy2-2.jpg)
![Krok 3 - Ucierana konfitura z płatków róży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierana-konfitura-z-platkow-rozy3-2.jpg)
![Krok 4 - Ucierana konfitura z płatków róży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierana-konfitura-z-platkow-rozy4-2.jpg)
![Krok 5 - Ucierana konfitura z płatków róży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierana-konfitura-z-platkow-rozy5-2.jpg)
dzika róża | 1000 płatków |
cukier | 2 szklanki |
Kwas cytrynowy Prymat | 1/3 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: