Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Udka kurczaka na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 10 szt część krótka
cebula 2 szt
czosnek 2-3 ząbki
sól
olej
przyprawy ostry młynek

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka na ostro

Mięso umyć i osuszyć. Czosnek zmiażdżyć z solą i natrzeć mięso. Oprószyć przyprawą "ostry młynek" i odstawić na 60 min albo dłużej w chłodne miejsce.
Przełożyć mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, obłożyć pokrojoną cebulą i skropić olejem.
Piec ok 30 min w 170 stopniach i następne ok 30 min w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.05.2017 17:38
smaczne mięsko
adelajda 27.04.2017 17:59
dobry obiadek :)
marzut 27.04.2017 09:32
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak