Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Udka w miodowo - czosnkowej marynacie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

udka z kurczaka 10 szt,

Marynata;

olej rzepakowy 1/4 szkl,
sos sojowy 3 -4 łyżki,
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki,
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka,
ząbki czosnku 4 przeciśnięte przez praskę
Czosnek staropolski Prymat 1 łyżka,
miód płynny 3 -4 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w miodowo - czosnkowej marynacie

Składniki na marynatę łączymy z sobą , dokładnie mieszamy.
Udka kurczaka po dokładnym oczyszczeniu i osuszeniu podzielić na połówki,( duże udka) a następnie dokładnie natrzeć przygotowaną wcześniej marynatą.
Tak przygotowane udka zakryć ściereczką i włożyć na noc do lodówki.
Następnego dnia udka ułożyć na blasze z piekarnika polać pozostałą marynatą która została po wyjęciu udek.
Tak przygotowane udka włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piec na złoty kolor do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:22
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak