Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Udka z kaszą i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
kasza gryczana 100 g
cebula 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól
oliwa
kostki rosołowe 2 szt
natka pietruszki
pieczarki 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kaszą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu - ok 15 - 20 minut w osolonej wodzie. Udka z kurczaka obieramy ze skóry, skórę wyrzucamy, nie bedzie nam potrzebna. W garku gotujemy wodę z dodatkiem 2 kostek rosołowych. Gdy się zagotuje wkładamy udka i gotujemy pół godziny. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebule obieramy i kroimy w pół plasterki.
Krok 1 - Udka z kaszą i pieczarkami foto
2
Na patelni podsmażamy oliwę z oliwek, wrzucamy na nią cebulę i podsmażamy az troszkę zmięknie. Dodajemy kucharka, mieszamy i dodajemy pieczarki. Dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
Krok 2 - Udka z kaszą i pieczarkami foto
3
Pietruszkę drobno siekamy. Ściągamy pokrywkę mieszamy i dodajemy połowę zielonej pietruszki. Do pieczarek dodajemy ugotowane udka i smażymy całość aż wyparuje woda. Na talerz nakładamy pół woreczka ugotowanej kaszy, na to udko i pieczarki, oraz posypujemy resztą zielonej pietruszki. Smacznego
Krok 3 - Udka z kaszą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 22.07.2012 10:40
przepis wart uwagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak