Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Udka z patelni z pietruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt część krótka
natka pietruszki 1 pęczek duży
cebula 1 szt
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z patelni z pietruszką

Natkę opłukać i otrzepać z wody. Drobno pokroić. Udka opłukać, wyciąć kość i oprószyć pieprzem i przyprawą kuchenną albo solą.
Nałożyć pokrojoną natkę pietruszki i zwinąć roladkę, oprószyć solą, spiąć wykałaczką (można obtoczyć w tartej bułce).
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki. Można podlać odrobiną wody, dodać grubo pokrojoną cebulę i dusić do miękkości często obracając.
Na koniec obsmażyć na tłuszczu by skórka była chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 29.04.2017 22:38
Smakowite mięsko
Krystyna32 29.04.2017 07:53
smaczne mięso
marzut 28.04.2017 19:50
Smaczny przepis
MagdalenaIC 28.04.2017 16:15
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak