Przepis i sposób przygotowania na: USZKA Z GRZYBAMI
Kroki postępowania
Mąkę łączę z jajkiem, odrobiną soli i zagniatam dolewając wodę. Ciasto po wyrobieniu odstawiam na 30 minut w ciepłe miejsce.
![Krok 1 - USZKA Z GRZYBAMI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/uszka-z-grzybami31-2.jpg)
![Krok 2 - USZKA Z GRZYBAMI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/uszka-z-grzybami32-2.jpg)
![Krok 3 - USZKA Z GRZYBAMI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/uszka-z-grzybami30-2.jpg)
mąka pszenna | 500 gram |
jajko | 1 sztuka |
grzyby suszone | 400 gram |
cebula | 2 sztuki |
masło | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/8 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: