Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe orzeszki z kremem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Waniliowe orzeszki z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowe-orzeszki-z-kremem1-2.jpg)
![Krok 2 - Waniliowe orzeszki z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowe-orzeszki-z-kremem2-2.jpg)
Ułożyć na blaszce i włożyć na 10-15 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
![Krok 3 - Waniliowe orzeszki z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowe-orzeszki-z-kremem3-2.jpg)
Żelatynę zamoczyć w zimnej wodzie, gdy napęcznieje, podgrzać. Margarynę utrzeć do białości. Następnie ciągle ucierając dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu.
Pod koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny lub spirytusem, połączyć z płynną żelatyną. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, napełnić upieczone orzeszki, oprószyć cukrem pudrem.
![Krok 4 - Waniliowe orzeszki z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowe-orzeszki-z-kremem4-2.jpg)