Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z tuńczykiem i porem
Kilka składników połączonych ze sobą może stworzyć naprawdę niezwykłe danie. Ciekawi? Przekonajcie się sami i zróbcie sałatkę z tuńczykiem i porem.
1. Pora pokroić na plasterki i drobno posiekać.
2. Jajka i ogórki pokroić w kostkę.
3. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
4. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
5. Majonez wymieszać z kremem z gorczycy, doprawić solą i pieprzem.
6. W przeźroczystej misce układać warstwami ser żółty, majonez, por, jajka, ogórki, kukurydzę i tuńczyka. Posypać serem żółtym i posmarować cienką warstwą majonezu. Warstwy układać w misce, aż do wyczerpania składników. Wierzch sałatki posmarować majonezem i posypać pokrojonym porem. Schłodzić przed podaniem.