Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna zupa krem z kaszą jaglaną.
1. Mięso oczyszczamy i myjemy, następnie przekładamy do garnka.
2. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do mięsa, dodajemy liść laurowy i ziele, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.
3. Gdy warzywa i skrzydełka będą miękkie to wyjmujemy liść, ziele i skrzydełka a zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
4. Zupę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami.
5. Gdy zupa będzie się gotowała przygotowujemy kaszą. Kaszę płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie, następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, solimy i gotujemy do miękkości i wchłonięcia przez kaszę całego płynu.
6. Na talerze nakładamy porcje gorącej zupy i kaszy, podajemy i smacznego.