Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wątróbka drobiowa duszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 60 dkg
cebula 4 szt
smalec
woda 1 szkl
mąka 1,5 łyż
sól
pieprz
zielel angielskie
przyprawa uniwersalna
kmiek

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka drobiowa duszona

wątróbkę czyscimy i zalewamy mlekiem pozostawiamy na ok 1 godz po tym czasie odsączamy z nadmiaru mleka na sitku. Cebulę kroimy w paseczki i chwile dusimy na smalcu. Nastepnie dodajemy watróbkę i chwilę dusimy. Pózneij dodajemy wodę i ziele angielskie i wszystko razem dusimy ok 30 min pod koniec dodajemy przyprawy i zagęszczamy mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.07.2012 23:10
może następnym razem, na razie na pierwszy ogień z wątróbkami idzie pasztet
Katarzyna/kate1980 23.07.2012 23:28
uwielbiam wątróbkę
Katarzyna/kate1980 23.07.2012 23:28
uwielbiam wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak