Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie musztardowo - warzywnym
Cebule kroimy w piórka, natkę pietruszki siekamy, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
2. Mięso smażymy na oleju rzepakowym, a kiedy wątróbka zacznie się smażyć, dorzucamy pokrojoną cebulę, natkę pietruszki i marchewkę. Wszystko razem smażymy, aż warzywa delikatnie zmiękną.
Następnie całość zalewamy około 150 ml wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie dodajemy 4 łyżeczki musztardy i dużą szczyptę mąki pełnoziarnistej, mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Wątróbkę podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam ją z ziemniaczkami i sałatą, ale równie dobrze sprawdzi się ona ze świeżym pieczywem.
Życzę smacznego! :)