Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa z cebulą
Żeby wątróbka miała wyjątkowy smak, trzeba ja odpowiednio przygotować i doprawić. Wątróbkę wieprzową można najpierw zamoczyć na kilka godzin w mleku. Będzie miała delikatniejszy smak.
Jakie przyprawy do wątróbki wieprzowej? Na pewno pieprz czarny mielony i sól. To 2 podstawowe i niezbędne przyprawy, żeby wątróbka nie była mdła i dało się ją zjeść. Sól dodajemy po usmażeniu, inaczej wątróbka wyjdzie nam twarda- pamiętaj o tym! Wątróbkę wieprzową doprawić możemy aromatycznym majerankiem, tymiankiem i czosnkiem suszonym. Do wątróbki wieprzowej pasuje także sos sojowy i płatki chili, jeśli chcemy, aby danie wyszło pikantne.
W tym przepisie autorka doprawia wątróbkę wieprzową przyprawą w płynie Kucharek. Danie zyska dzięki niej wyrazisty smak i może zastąpić sos sojowy.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wątróbka wieprzowa z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-z-cebula1-2.jpg)
Rozbitą wątróbkę skrapiamy przyprawą w płynie Kucharek.
![Krok 2 - Wątróbka wieprzowa z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-z-cebula2-2.jpg)
Układamy na talerzu, posypujemy czosnkiem suszonym.
![Krok 3 - Wątróbka wieprzowa z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-z-cebula3-2.jpg)
![Krok 4 - Wątróbka wieprzowa z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-z-cebula4-2.jpg)
![Krok 5 - Wątróbka wieprzowa z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-z-cebula5-2.jpg)
Gdy jedna strona jest już zrumieniona, wówczas obracamy na drugą. Posypujemy majerankiem i pieprzem czarnym.
![Krok 6 - Wątróbka wieprzowa z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-z-cebula6-2.jpg)
![Krok 7 - Wątróbka wieprzowa z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-z-cebula7-2.jpg)