Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wołowa
Wątróbka wołowa - przepis na szybki obiad. Wystarczy pokroić wątróbkę w plastry i obtoczyć w mące. Wątróbki nie solimy przed smażeniem.
Wątróbki wołowej nie trzeba długo smażyć - wystarczy 3-4 minuty z każdej strony. Będzie chrupiąca na zewnątrz i różowa w środku. Jeśli wolisz lepiej wysmażoną, przedłuż czas na patelni o 1-2 minuty, nie dłużej. Inaczej wyjdzie twarda.
Wątróbka wołowa, przepis krok po kroku:
Wątrobę umyć, osuszyć i pokroić w plastry.
![Krok 1 - Wątróbka wołowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wolowa-z-cebula-i-ziemniakami1-2.jpg)
Każdy plaster obtoczyć w mące, z obu stron.
![Krok 2 - Wątróbka wołowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wolowa-z-cebula-i-ziemniakami2-2.jpg)
Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na małym ogniu 3-5 minut z każdej strony.
![Krok 3 - Wątróbka wołowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wolowa-z-cebula-i-ziemniakami4-2.jpg)
Cebulę pokroić na plastry i dodać do wątróbki.
![Krok 4 - Wątróbka wołowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wolowa-z-cebula-i-ziemniakami5-2.jpg)
Dodać do wątróbki, chwile smażyć razem.
![Krok 5 - Wątróbka wołowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wolowa-z-cebula-i-ziemniakami7-2.jpg)
Ugotować ziemniaki, utłuc i podawać z wątróbką wołową.
![Krok 6 - Wątróbka wołowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wolowa-z-cebula-i-ziemniakami9-2.jpg)