Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka z curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 500 g
cebule 6
ząbki czosnku 6
olej
rosół 2 szklanki
curry 3 łyżeczki
śmietana 30% 1 szklanka
pomidor
ogórek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z curry

Pokrój wątróbkę na 6 plastrów.4 cebule pokrój w bardzo cienkie plasterki,a pozostałe posiekaj z czosnkiem.Na oleju zrumień cebulę w plastrach,dodaj pozostałą cebulę z czosnkiem i curry.Smaż 3 min .Odsuń na brzegi patelni i dodaj wątróbkę.Podjej rosołem i duś 3 min.Dodaj śmietanę i podgrzej chwilę.Podawaj z pomidorem i ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak