Przepis i sposób przygotowania na: Wiatraczki z dżemem
Kroki postępowania
Po zagnieceniu ciasto zawinąć w woreczek i schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę.
Schłodzone ciasto bardzo cieniutko rozwałkować w trakcie wałkowania wałek dobrze jest delikatnie posypywać mąką. Rozwałkowane ciasto pociąć na kwadraty 10 cm na 10 cm
![Krok 1 - Wiatraczki z dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiatraczki-z-dzemem1-2.jpg)
![Krok 2 - Wiatraczki z dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiatraczki-z-dzemem2-2.jpg)
![Krok 3 - Wiatraczki z dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiatraczki-z-dzemem3-2.jpg)
Na środku jeszcze ciepłego wiatraczka umieścić porcję dżemu
i odstawić do wystudzenia przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Chrupiące i słodkie wiatraczki idealnie smakują z kwaskowym dżemem.
![Krok 4 - Wiatraczki z dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiatraczki-z-dzemem4-2.jpg)