Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna zapiekanka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wielkanocna zapiekanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocna-zapiekanka1-2.jpg)
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Gotową rumienimy na oleju. Dokładamy do niej delikatnie pokrojoną kapustę. Następnie dodajemy grzyby wraz z wodą w której się moczyły. Dodajemy liście laurowe i ziele. Całość dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie miękkie. W razie konieczności podlewamy ją wodą. W między czasie kapustę doprawiamy do smaku. Dodajemy kostkę oraz przyprawy.
![Krok 2 - Wielkanocna zapiekanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocna-zapiekanka2-2.jpg)
![Krok 3 - Wielkanocna zapiekanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocna-zapiekanka3-2.jpg)
![Krok 4 - Wielkanocna zapiekanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocna-zapiekanka4-2.jpg)
![Krok 5 - Wielkanocna zapiekanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocna-zapiekanka5-2.jpg)
Podajemy na ciepło oprószoną natką pietruszki.
![Krok 6 - Wielkanocna zapiekanka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocna-zapiekanka6-2.jpg)