Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem
Czy tradycyjne przepisy na Wielkanoc możemy urozmaicić w nowoczesny sposób? Bez wątpienia. Przepisu na jajko zapiekane w awokado na pewno nie znają nasze Babcie, ale nie oznacza to, że nie możemy ich zaskoczyć czymś nowym.
Kroki postępowania
Dojrzałe awokado przekroić, wyjąć pestkę.
![Krok 1 - Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-sniadanie-awokado-z-jajkiem.1-2.jpg)
Skropić odrobiną soku z cytryny, posypać ziołami prowansalskimi.
![Krok 2 - Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-sniadanie-awokado-z-jajkiem.2-2.jpg)
![Krok 3 - Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-sniadanie-awokado-z-jajkiem.3-2.jpg)
Zapiekać około 15 minut w temp. 190 stopni. Podałem z kiełkami rzodkiewki.
![Krok 4 - Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-sniadanie-awokado-z-jajkiem.4-2.jpg)